Voor CAMBO is het belangrijk dat alle data in RIO correct staat. CAMBO maakt zo veel mogelijk gebruik van DATA die er al is. Als het in RIO kan is dat de eerste keus om onze data op te halen. Denk hierbij aan de beschikbare opleidingen, contact gegevens e.d.. Nu deze data goed gevuld is zie je dat meerdere organisatie gebruik gaan maken van deze data. De gemeente Amsterdam gaat bijvoorbeeld RIO als bron voor haar onderwijsapplicaties gebruiken. Hieronder hun verhaal:

De gemeente Amsterdam is voorbereidingen aan het treffen om haar onderwijsapplicaties en administratie aan te sluiten op RIO. Voor alle instellingen binnen Amsterdam en Weesp zal het verwerken van Subsidies en Verzuim binnenkort ook middels uw data uit RIO gebeuren.

Behalve voor het gebruik van CAMBO, extra redenen om uw organisatie op de juiste manier in RIO te zetten dus!

We zien dat veel besturen al informatie in RIO hebben ingevoerd maar we zien ook dat er nog veel ontbrekende gegevens zijn.

Voor het gebruik van RIO data door de gemeente is het volgende van belang:

Via deze koppeling wordt bekend welke Locaties er in gebruik zijn door een Aanbieder en krijgen wij het overzicht van de opleidingen per Aanbieder.

Handige links:

RIO in het Onderwijs (Kennisnet): https://www.rio-onderwijs.nl/

RIO Kennisbank (DUO): https://rio-kennisbank.duo.nl/

RIO voor het MBO (DUO): https://duo.nl/zakelijk/middelbaar-beroepsonderwijs/instellingsgegevens/rio/

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben over de inrichting van RIO voor de gemeente Amsterdam, neem dan contact op met Narcisa Okanovic (Adviseur Kennis en Informatie) n.okanovic@amsterdam.nl