Coöperatie Mbo Voorzieningen
Alles over de coöperatie en de voorzieningen VVA en CAMBO
Jaarlijkse enquête

Zoals we in onze governance hebben afgesproken sturen we één keer per jaar een enquête naar aanleiding van onze dienstverlening. We hopen dat zo veel mogelijk mensen met verschillende invalshoeken deze enquête invullen om een zo rijk mogelijk beeld te krijgen. We zijn maar een klein team en hebben jullie daarom echt nodig voor een volledig beeld. Verschaf ons van een eerlijk en oprecht feedback, want we willen graag weten waar we kunnen verbeteren. 

Heb je de enquête nog niet ingevuld, doe dit dan via de onderstaande knop.

Enquête
Gebruikersbijeenkomst CAMBO & VVA

14 oktober 14.00-16.30 (Teams)

De doorontwikkeling van CAMBO en VVA gaat met kleine functionele en enkele technische wijzigingen. De expertgroep komt maandelijks bij elkaar om hier invulling aan te geven. Er zijn echter ook fundamentele vragen waar we naar toe willen ontwikkelen. Wie willen we zijn als we groot later groot zijn? Op deze gebruikersbijeenkomst geven we een overzicht van de wijzigingen die zijn gedaan en op de planning staan en voeren we de dialoog over onze wensen. Hoe willen we de cursussen en deeltijd opleidingen in CAMBO? Willen we ook afhandelen aanmelden, misschien een eigen KRS? Je hebt mogelijk zelf ook nog ideeën wat we nog samen zouden kunnen doen. Dit is het moment om dat te delen en met elkaar te leren hoe we elkaar kunnen versterken. Je kunt je nog aanmelden via onderstaande knop.

Ik doe mee
Update wijzigingen

Om alle samenwerkingsverbanden vorm te geven is er een wijziging in drie fases gaande

  1. Meerdere BRIN-nummers in één CAMBO omgeving – fase 1
    • Dit kan al voor samenwerkingsverbanden (lees twee brinnummers) die in één  SIS-administratie werken
    • Mogelijk gemaakt om per CAMBO omgeving meerdere koppelpunten te definiëren. Per koppelpunt (met subset aan onderwijsaanbieders) kan er een SIS-administratie worden gekoppeld.
  2. Hergebruik van koppelpunten in een andere CAMBO omgeving – fase 2
    • Dit maakt het mogelijk dat de aanmeldgegevens van twee CAMBO aanmeldgegevens beide in één SIS-administratie terecht kunnen komen
  3. Contactgegevens per onderwijsaanbieder – fase 3

Deze week is fase 1 opgeleverd in de test en is fase 2 gestart. Het plan is om eind oktober alle fases in productie te hebben. Voor fase 3 is na terugkoppeling van alle CAMBO contactpersonen besloten het als volgt functioneel in te richten; In CAMBO kun je kiezen of je de algemene CAMBO gegevens wilt gebruiken, zo niet dan worden de RIO-gegevens gebruikt, die in de communicatiecontext voor aanmelden staat. Mocht dit niet, of niet goed, zijn ingevuld valt CAMBO terug op de CAMBO gegevens.  

Daarnaast is er nog een kleine technische wijziging in de maak die zorgt ervoor dat de deeplink zoals je die ook per opleiding gebruikt, ook voor de instelling algemeen kunt gebruiken. Een kleine aanmeldlink, klik hier om je aan te melden bij onze instelling, is dan voldoende.

Vers van de pers! Vanaf 6 oktober is er een inzicht bij gekomen wanneer de laatste synchronisatie met RIO heeft plaatsgevonden. Dit is te zien onder de "algemene instellingen" binnen CAMBO. Zie onder rood omcirkelt. 

Problemen DUO

Rond 1 oktober waren er problemen bij DUO met de RIO-koppeling. Gelukkig waren die snel opgelost, maar dit gaf een vertraging bij het bijwerken van de opleidingen binnen CAMBO. Er staat voor volgend jaar een nieuwe koppeling op de planning bij DUO. Daar kijken we reikhalzend naar uit. Zodra deze actief is bij DUO zullen wij op deze nieuwe API koppelen. 

Uitschrijven   |   bekijk online
Coöperatie MBO Voorzieningen
info@mbovoorzieningen.nl