Coöperatie Mbo Voorzieningen Alles over de coöperatie en de voorzieningen VVA en CAMBO
Klaar voor de start

Ruim 90% van onze leden plannen om CAMBO te gaan gebruiken voor aanmeldjaar 2023/2024. De rest volgt een jaartje later. Reeds 15 leden hebben al een actieve CAMBO omgeving en dit aantal groeit elke week. 

Het goede nieuws is dat alle SIS leveranciers in de zomer gereed zijn om CAMBO in gebruik te nemen. Er zijn al ruim 9000 aanmeldingen verwerkt door CAMBO. De systemen staan klaar om de rest ook probleemloos te verwerken. 

Heb je vragen, dan is de SIS leverancier waarmee je koppelt jouw eerste aanspreekpunt. Kom je er niet uit schroom dan niet om een chat te sturen via onze website www.mbovoorzieningen.nl of te mailen naar support@mbovoorzieningen.nl. Met problemen met de techniek van CAMBO  kun je contact opnemen met Topicus via de door jouw instelling opgegeven (twee) contactpersonen. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 0570-768114 of via e-mail  ca_servicedesk@topicus.nl.

Tip: ga vast aan de slag met het goed vullen van je opleidingen in RIO. Dit is rand voorwaardelijk voor een succesvol CAMBO traject.

Samen maken we er een succes van! 

Expertgroep

De expertgroep is er voor wijzigingen zonder grote impact op architectuur, AVG, de governance of extra kosten voor de leden (= kosten buiten de begroting). Deze groep zorgt voor een goede functionele beschrijving van de gewenste verandering, maakt de prioritering en kijkt mee met de technische oplossing. 

De huidige leden zijn:

Marcel Ottens (Landstede), Suzan Nijhuis (ROC van Twente), Jacqueline  Zegers (Onderwijsgroep Tilburg), Jack Haagen (Zadkine), M. Zaca (ROC van Amsterdam), Bert van Daalen (Wellant), Joyce de Koster - Mulder (ROC West Brabant), Paul de Wit (Aventus), Ferdinand de Marez Oyens (ROC van Amsterdam), Piet Broeders (Novacollege), Marjan Vos (Noorderpoort), Hanny Megens (Leijgraaf)

Indien het verzoek wel een impact heeft op de kosten voor de leden, de architectuur, de governance of AVG dan wordt het verzoek doorgestuurd naar de in oprichting zijnde gebruikersgroep onder leiding van saMBO-ICT. Deze groep doet dan een uitgewerkt voorstel aan de AV. zie DAP voor procesverloop. Na de zomervakantie komt er een oproep voor deelnemers aan dit team. 

Op onze site staan alle ontvangen wijzigingen. Belangrijke wijzigingen zijn: 

  • Wensen rapportage meervoudig aanmelden - in werkgroep wordt deze nu verder uitgewerkt
  • Keten ID meegeven in de melding - staat bij Topicus voor inschatting
  • PDF welke de aanmelder krijgt, en de instelling een kopie, de geboortedatum toevoegen - in uitvoer
  • Kleine tekstuele aanpassingen (algemeen en VAVO) - in uitvoer

 

Governance documenten 2.0

In de AV van 9 juni zijn de governance 2.0 documenten goedgekeurd. Hiermee komt de 1.0 te vervallen. Het mooie aan deze versie is dat het een gedragen document is waar alle leden aan hebben kunnen meeschrijven waardoor het genuanceerde documenten zijn geworden die we echt kunnen gebruiken als werk documenten. Ook heeft er al een audit op plaats gevonden om te kijken of het alle risico’s dekt (gebaseerd op de ISAE 3000 standaard) en of we inderdaad, aantoonbaar, de afspraken naleven. Kortom dank voor de vele mensen die hebben meegeschreven.

Het gaat om de DAP waarin alle operationele afspraken staan. De PDC waarin is uitgewerkt welke diensten de coöperatie voert en waarom. Als laatste het coöperatiereglement waarin staat waar een ieder binnen de coöperatie zich aan heeft te houden.  

Alle documenten staan in de teams-omgeving en op de site

Ervaringen van de pilotschool Onderwijsgroep Tilburg

Tijdens de AV van 9 juni heeft Joël de Bruijn van Onderwijsgroep Tilburg enthousiast verteld over de ervaring met CAMBO als pilotschool. In grote lijnen heeft hij het volgende aangegeven.

  • Om goed te functioneren als pilotschool moet je mensen hebben die dit ook echt leuk vinden en hun nek durven en willen uitsteken. 
  • Het is geweldig om dit met alle mbo-instellingen te kunnen doen. Ervaring opdoen is essentieel om dit in de toekomst verder uit te breiden (hetgeen Onderwijsgroep Tilburg graag wil).
  • Het was hard werken maar nu staat er een heel mooi product waar de rest eenvoudig op kan aansluiten.
  • Uitsmijter: Nu zij de hete kolen uit het vuur hebben gehaald, is de vraag wat de volgende stap is en wie dan het voortouw pakt......
Nieuwe logo

We zijn trots op ons nieuwe logo! Niet alleen op de nieuwe logo maar ook op de studenten van het Deltion College. In een spannende strijd hebben drie studenten een nieuw logo ontworpen waarbij Sarah Hemmink als winnaar werd gekozen. Van de drie top ontwerpen wist het ontwerp van Sarah de meeste handen op elkaar te krijgen. De twee blauwe lijnen die in het midden bij elkaar komen representeren de harde en zachte kant van de coöperatie. Echt de weg samen zoeken maar ook daadkrachtig en hoge kwaliteit. Het donkere eenvoudige en stevige lettertype staat voor de eenvoud en robuustheid van onze organisatie. Kortom een mooi logo met een mooi verhaal. 

Wil je in contact komen met Sarah dan kun je dat doen via sarahsstudio28@gmail.com of haar LinkedIn account

Vacature

Ken jij iemand aan wie je onze mooie voorzieningen zou toevertrouwen?  Of misschien ben je zelf wel toe aan een nieuwe uitdaging. 

Wij zijn op zoek naar een producteigenaar (0,6 FTE). Om zo dicht mogelijk bij onze doelgroep te blijven gaat onze voorkeur uit naar detachering vanuit één van onze leden. Indien dit niet mocht lukken dan is een dienstverband binnen de MBO Raad ook een mogelijkheid. 

Als producteigenaar draag je zorg voor het soepel functioneren van de voorzieningen Vroegtijdig Aanmelden en Centraal aanmelden. Je zorgt dat deze ook naadloos aansluiten op de behoeften van al onze leden.

Op onze site of via deze link is meer informatie te vinden over de vacature. 

Afmelden nieuwsbrief    |    Bekijk online
Coöperatie MBO Voorzieningen
info@mbovoorzieningen.nl